HOE JE SPIJKERS of NAGELS KIEZEN

Naast alle soorten bouten, schroeven en pluggen heb je natuurlijk ook nog het meest rudimentaire bevestigingsmiddel: de nagel – of spijker, er is geen wezenlijk verschil tussen de twee. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je ook hier heel wat soorten in hebt. Uitgerust met een hamer kan je ze allemaal de kop inslaan.

Vlot nagelen zonder zorgen? Raadpleeg deze tips.

 

SOORTEN NAGELS EN SPIJKERS

PLATTE KOPSPIJKER

kopspijker

Deze spijkers worden gebruikt om hout te verbinden. De kop geeft een groot drukvlak.

 

VERLOREN KOPSPIJKER OF DRAADNAGEL

verloren kopspijker

Deze heeft in tegenstelling tot de platte kopspijker een zeer kleine kop en verdwijnt helemaal in het hout waarin je het inbrengt. Het gaatje kan je dan vervolgens dichtplamuren, net als bij een verzinkende schroef. Deze zorgt voor een cleanere look dan je platte kopspijker.

 

STAALSPIJKER

staalspijker

Een staalspijker is – logischerwijze – gemaakt van staal, deze wordt vaak gebruikt bij bakstenen en beton.

 

BETONSPIJKER

betonspijker

Daarnaast heb je ook de betonspijker, die eveneens van staal gemaakt is. In tegenstelling daartoe heeft deze wel ribbels om zich mee vast te hechten, waar de gewone staalspijker een gladde schacht heeft.

 

ANKERNAGEL

ankernagel

Dit is een tussenslag van een spijker en een schroef, daar deze ook een lichte schroefdraad heeft. Dankzij die draaiing geeft deze veel hechtvermogen.

 

GIPSPLAATSPIJKER

gipsplaat

Deze is net als de betonspijker ook geribbeld, en wordt zoals de naam het zegt vaak gebruikt voor gipsplaten. Om corrosie te voorkomen, worden ook deze uit inox vervaardigd.

 

CELLENBETONNAGELS

cellenbeton

Deze nagels worden gebruikt op cellenbeton, wanneer er een veeranker nodig is. Deze nagels zijn eveneens gemaakt uit inox.

 

ASFALTSPIJKER

asfalt

Dit is een korte spijker met een grote kop voor een groot drukvlak, wat het ideaal maakt voor het vastzetten van bijvoorbeeld een bitumendakbedekking.

 

KLOMPNAGEL

klompnagel

Net als de asfaltspijker is deze een korte met een relatief brede kop. Deze wordt vooral gebruikt bij het stofferen. De brede kop zorgt er dan voor dat je niet door het doek heen zal slaan.

 

STOFFEERNAGEl

stoffeernagel

Deze heeft dezelfde functie als een klompnagel, maar in tegenstelling daartoe wordt deze wel gebruikt als afwerking, daar ze een eleganter (glanzend) uitzicht heeft in roestvrij staal of geelkoper.

 

GOLFPLAATNAGEL

golfplaatnagel

Om golfplaten op hout te bevestigen, worden golfplaatnagels gebruikt. De kop is waterbestendig. Let er wel op dat je deze altijd door de top van een golf slaat.

 

BOUWPLAATNAGEL

bouwplaatnagel

Wil je isolatie tegen een houten ondergrond bevestigen? Gebruik dan bouwplaatnagels. Hierop zit een breed plaatje na de kleine kop. Dat zorgt ervoor dat je niet dwars door de flens van het deken slaat.

 

DRAADKRAM OF BEUGELKRAM

draadkram

Ben je bezig met een omheining te plaatsen? Dan kan deze van pas komen om ijzerdraad aan een houten paal te bevestigen. Je plaatst ze simpelweg over het draad en slaat ze in het hout.

 

GEREEDSCHAP OM TE NAGELEN

pistool

Handmatig nagelen doe je natuurlijk met een hamer. Met een nagelpistool of tacker verminder je echter het risico op schade aan je werkstuk, doordat je er niet 'te hard' mee kan slaan. Dergelijke toestellen bestaan op accu, netstroom en luchtdruk.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Retail  

Retail maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.